CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, September 15, 2009

Hari Raya Checklist

Since Raya Mood sudah mari, my writing today would also be 'Gaya Cik Kiah Menyambut Raya'..

Ye kawan-kawan mari le kita tick-tick mana yg patut perkara-perkara berkaitan raya..

  • Baju Raya
Ooo..tahun ni baju raya awai-awai lagi dah siap..Bulan 4 hari tu dah hantaq pi tailor..pastu baju I siap menghelip lip-lap-lip-lap tu..tp selai je yg menghelit..hat lain tu biasa2 aja. Kalo kira balik ada la 4-5 helai. Tu baju mak, baju pak mesti ada jugak..Baju melayu kaler nak matching pastu adala t-shirt2 yg kasik hensem.
Raja segala baju mestila anak bujang I yg comel ontel tu..beg dia saja penuh satu beg merah troli yg cabin size tu tau..ni hasil rembatan mak dia time gi warehouse sale poney dan lain2 lagi...baju raya ni termasukla bukan setakat baju jln yer..baju tido pun ada jugak, kasut dan accessori lain..

  • Kuih Raya
Hari ni hari I gigih mengangkut segala kuih, kek, kerepek yg main tunjuk2 sblm posa hari tu..

  • Duit Raya
Tahun ni I relax je..tak yah pi beratur kat bank. Ambikle tip ni dr ku..duit raya anak2 yg dapat tu, korang simpanla..letak elok-elok bawah bantal ke kasik dia flat balik..pastu buat la pengiraan yg sepatutnya, then transfer online je..

  • Ape lagi yer..persiapan rumah..
Last week dah panggil maid dtg cuci rumah. Cik abang dah siap mesin rumput..curtain dah lama siap pasang hehehe..lain2 tu pakai je yg lama. Cuma haaa beli alas meja makan yg baru aje..nnt lps balik raya baru pasang. Ooo..lagi satu..rumah dah beli lampu lip-lap-lip-lap tuh...

  • Kereta raya??
Oppss..tidak..masih pakai kereta yg sekarang..yg ada kenderaan baru hanyala anakku Nazif Irfan..basikal kecik comel nya..hehehe..

Haaa..apa lagi??
Dah-dah la tu..

5 apples:

#yeRn#

hamboi..raya sakan nmpk..especially dak kecik tu..ucu jer bj raya bj konvo..tp jari hantu ok..jgn mare..hehe

Jiey^Mien

hubby jiey dok sebut2 nk lampu lip lap lip lap tuh.. tp tak jadi2 nk gi beli..
:P

daddy

lampu lip lap lip lap tu beli kat Giant jer..13 henggit. Walaupun harga murah tapi memang happening la bila kebanyakan rumah kat taman tu pasanag..hehe

AppleCrux

Ucu : Biasa ah Ucu...

Jiey : Lampu lip-lap dr zaman bila tah nak2 beli tak beli..ni baru le beli..tu pun sbb anak yg exsaited tgk lampukan..

applelady

hamboi...checklist tu...btw, mmg sonok layan karenah anak ekk...teruja x henggat pakai amik jek..mana berkenan...btw, slamat hari raya da...kena follow ur tips la tahun depan...heheheh