CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, September 11, 2009

Project Raya Revealed!

The most kept secret is about to be revealed....huhu..perasan..

Presenting

::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
My Beadings on Baju Raya!!
::
::

Hahaha..this is my first time doing such sewing thingy..the outcome so far not that marvellous or fantabulous or kebaboom..but oklah for a first timer. The most important thing, I've got some bling-bling on my Raya attire.

The process sgtla menguji tahap ketelitian, tahap kesabaran di bulan-bulan puasa nih..but sometimes it makes me calm..

In actual plan, there will be two baju kurung that need to do the beading, but it looks like I may have to settle with one. Insya-Allah if time permits, akan adalah baju yg akan berbeading jugak.

*Pat myself at the back, Syabas bette!

8 apples:

Baby Lyana

tahniah...berjaya jahit..dah agak dah ni project secretnya..hehe

Jiey^Mien

cowh.. how i wish that i hv enuff time to do that..
=(

AppleCrux

Shaf: Rabun mata I lepas neh..hahaha

Jiey : Buat time lunch break yg hanya 30 min kat opis..tu yg mkn masa nak siap tuh

CT

bravo....teruskan usaha gigihmu kak ida...:)

AppleCrux

CT : Nak jangok time raya..kenalah kerja keras sikit..hehehe.

daddy

Selamat duit daddy Nazif...kalau hantar kedai ni tak lari 60-80 henggit kena bayar...Tahun depan tak payah tempah baju..semua buat in-house..hehehe

Drama Mama

wahhh rajin sungguh. sanggup ya jahit sendiri, tolong jahit utk i bole tak? (tapi baju raya tak siap lagi huhu)

MQ

jahit manik tabur kalo pakai manik hex or round aje mmg lenguh bijik mata, nak cheating, selang selikan aturan taburan tu dgn manik beras, labuci, pearl or acrylic stone..boleh jugak pakai Swarovski..