CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, August 14, 2009

My New Domestic Helper..

Its been quite a while ..say about 6 weeks that we last called the part-time maid to do some house cleaning. But I'm not complaining..that's because I've got this new so-called helper to 'help' me..Tada!
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
My Own 'Hard working' Son!!

'Amende lah byk sgt paper and book nih..'

'I Think i'll do some sorting and organizing..'
Musti Mummy impress nnt


'Arrrghhh..Mummy..penatla..I want to golek-golek first!'

See?? In way Nazif helped Mummy to burn some calories, ye lah I have to rearranged the magazines and paper!

7 apples:

tie

hahaha...this is cute!!!

CT

hehehe cutenye nazif...dah big boy dah tu...soon mmg bleh jadi helper tu

daddy

Kadang2 daddy tak jumpa carik majalah Motor Trader...rupanya Nazif dah simpan tempat lain..eeemmm.

Shaliza

so typical of boys to sepah2kan brg and then buat dunno...u baru ada sorang ida..i've got 2 yg saling bantu-membantu sesama sendiri menyepahkan/menyelongkar/yg sekutu dgnnya....

Precious

Owhh ... itu pembantu sukarela weiiii! Mesti berterima kasih kerna dia sudi membantu! Hiks!!

AppleCrux

tie: ye..mmg kiut..nak2 bila buat muka tak bersalah..

CT:mintak2 la besar nnt jadik helper yg boleh diharap..amin..

Daddy : Ni mewarisi daddy lah ni..

Jaja : Wah..mmg hebatle anak2 ko..siap saling bantu-membantu tu..minta2 bila besar biar banu yg betul2..

Precious : Tu la..tak dapek nak melarang..kang besar nnt tak nak buat betul2..kang susah mak dia ni

MQ

If you read Your Child At Play 1-2 Years, mmg dia ckp budak suka fill up and empty containers, drawers, suka selongkar rak esp. books and magazine..it's their development at such age..

but if we train them well (and this is what montessori do) like suruh dia masukkan baju dlm bakul, amik baju dari dryer, susun groceries dlm cupboard, anything like adult buat, it will boost their self esteem coz it feels like "keje" dorang tu ada value..hehe!

it terms of messiness mmg la kita sakit mata, tapi for me biar umah bersepah takpe asalkan his brain grows :)