CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 13, 2011

My Patience is Running Thin

My baby Naqib is still with his odd sleep pattern, which leaves me totally bonked out and tired every night. Oh and hubby too.Had tried every possible way to put him to sleep, Nursing down, rocking and walking down, nestling down.Well he did fall asleep after sometime but he did not stay asleep for long.  Sometimes I even snapped at him..and dear how guilty that made me feel in the morning.

I don't think I have this kind of experience during Nazif. As far as I remember, Nazif has never been difficult to sleep at night, well except when he was unwell.


2 apples:

MQ

Ida, I emphatized with you..time my son start buat perangai takmo tido mlm dulu, segala buku pasal sleep i baca..mcm2 la teknik guna, org kata jgn bagi nap la, set kan time tido la..sampai satu tahap marah2 anak mcm ape je sebab nak paksa dia tido ikut time kita..

now ni i dah boleh terima hakikat yg dia punya sleep cycle and sleep pattern mmg tak seperti budak lain..cuma good thing I tak keje, so dia tido siang tu, I pon hentam tido sekali la..cuma hidup tak seperti org lain la..hari raya pon bgn petang..subuh adam baru tido, bgn sebelum asar, sampai jiran pon tanya, you ni siang2 mmg tak de rumah ke, senyap je..keh keh..apa nak buat..bukan semua org buleh paham keadaan kita membesarkan anak mcm mana..

AppleCrux

MQ : Thank you dear for the advise..tu lah I punya dok try bila weekend konon2 nak reset time tido dia..tp kurang berjaya lagi..adeh..sib baik la you tak keja kan..leh join tido ngan dia..