CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, January 30, 2011

Rahsia Bulan Kelahiran -JULAI

Last week, I found similar post on Shilashower blog..since I'm out of idea of what to write about, so I found out about my 'secret month birth'..haha gila direct translation..

Okay, this is my comment ..sila bersabar..panjang nak cerita nih..ini JULAI punya yer..
  • Sangat suka didamping. Ohh..I'm not the damping malam yer..geli plak damping2 nih..suka ada teman lah.takmo sorang2 to be exact
  • Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki. Rahsia? Ada kot..kena tanya hubby lah..
  • Agak pendiam kecuali dirangsang. Mmg la pendiam kalo takde makhluk lain nak join sembang..kalo ada org tu dah kira rangsangan..so harus bertegur sapa..hehe. Kalo sorang2 bercakap dah jadik kes mental plak kan.
  • Ada harga dan maruah diri. Loh of course lah..sapa yg takde kan
  • Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan. Berkorban apa saja..hehe
  • Mudah dipujuk dan bercakap lurus. Believe me, I'm one easy person to please and jugak org senang nak kantoikan..been there before, so jgn la buat citer2 yg boleh mendtgkan heart attack yer. And yes, I tak reti sgt nak tipu2 orang..haha
  • Sangat menjaga hati orang lain. -Seperti di atas-
  • Sangat peramah. *Senyum*
  • Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya. Rasanya mcm opposite jer..bab luka-luka ni tak le
  • Berjiwa sentimental. Rasanya betul nih..bab2 lagu Anuar Zain yg lembik longlai tu lah ai suker..
  • Jarang berdendam. *100 markah disitu..tet!*

  • Mudah memaafkan tapi sukar melupakan. Oh definitely true..ada kisah a few years back yg sampai hari ni kalo I jumpa itu worang I tak suka..

  • Tidak suka benda remeh-temeh. Yg ni mmg betul..dan bersangkut paut dgn suka duduk rumah..kalo nak keluar rumah mmg sgt remeh sbb nak prepare brg anak yg byk..so..baiklah saya duduk rumah saje..terima kasih. Tapi kalo tak melibatkan kanak2 kecil I ok..bukan ape kesian kat anak *alasan* 
  • Membimbing cara fizikal dan mental. Err..bimbing ape tu? Cara-cara nak shopping?
  • Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang. Emm..about this anak-anak Mummy kena kasik testimonial lah..hehe..eh..sisters boleh apa..
  • Layanan yang serupa terhadap semua orang.
  •  Tinggi daya simpati. Adekah bagi kucing melintas dikira? Hehe..
  • Mudah dan rajin belajar. Ni maybe apply zaman belajar dulu-dulu kot..
  • Suka muhasabah diri. Hihi..ni mmg tak boleh pakai nih..belum sampai lagi ni
  • Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama. Suka ..suka..suka..
  •  Suka duduk di rumah. Oh..so..so. true sila refer bab yg remeh tadi..if only tesco or carrefour leh deliver goods kat rumah..awesome!Buat grocery di hujung jari jer!
  • Lemah dari segi kesihatan perut. Oh sgtla that's me, sgt mudah kena gastrik lah..angin la..oh tidak lupa yer..appendix pecah..haa bukan ke semua tu area perut? Kalo perut gelebeh pun lemah jugak kan..lemah part muscle..hehe
  • Mudah gemuk kalau tak kawal diet. Ni macam betul jer..apply to everybody lah kan..kalo buruk lantak of course akan membesar bagai johan..
  • Mudah terluka hati tapi lambat pulih.Err..dah pening. Bukan sama mcm kat tadi ker?
  • Terlalu mengambil berat. Seperti di atas..sila peka!
  • Rajin dalam membuat kerja. The very the rajin...ahaks..tapi tgk le kerja ape..kerja rumah? kerja opis?

Mmg byk yg betul laa..aiyok..mmg terrer la pokcik ni buat research..Fuhh..berpeluh-peluh nak kasik comment setiap satu..Who else got their birth month sama?

0 apples: